Telen in pot: MICROGROENTE
De bekendste microgroente moet wel tuinkers of 'cressonette' zijn. Microgroenten kweek je heel makkelijk op een schaaltje met keukenpapier. In tegenstelling tot kiemgroenten eet je bij microgroenten niet het zaadje maar enkel de stengel en het jonge blad op.
Vouw een keukenpapier dubbel op een schotelbordje. Strooi de zaadjes egaal uit zonder dat ze elkaar al te veel overlappen. Maak het papier nat en zet er de eerste 24 uur een omgekeerd schoteltje bovenop zodat de zaadjes lekker vochtig blijven. Geef nadien dagelijks extra water bij en vermijd dat het papier volledig uitdroogt. Een week tot 10 dagen later zijn de plantjes uitgegroeid tot een vijftal centimeter en zijn ze oogstklaar. Knip ze af net boven het keukenpapier. Je kunt ze ook nog even verder laten doorgroeien zolang u ze water blijft geven. Als u doel is om plantjes vanaf 15 cm te oogsten dan ga je beter aan de slag in een laagje aarde.