The suburb gardener: BIET
Bietjes zijn er voor iedereen: plat, rond, spits toelopend, cylindrisch van vorm en in verschillende kleuren rood, geel, wit of gestreept. Ook het kleurrijke loof is smakelijk als jong blad, gestoofd als spinazie of mee in de soep.
Zaaien gebeurt van april tot juni ter plaatse. Geen extra bemesting of compost nodig. Dun uit op 5 cm voor een jonge oogst, op 10-15 cm voor dikkere kroten. Tip: probeer in de tussenruimtes eens radijsjes te zaaien. Oogst in het najaar en de winter. Wat oogt als één bietenzaadje is in feite een groepje zaden. Uitdunnen is dus een must. Bietjes vragen na het uitdunnen weinig tot geen zorg. Bedek met microklimaat en je bent zeker dat ze er lekker vochtig bij zitten. Je kunt bieten oogsten wanneer je maar wil, afhankelijk van de grootte die je op je bord wenst. Bewaarbietjes moeten uit de grond voor de eerste vorst. Draai het loof ervan en bewaar in een kist met vochtig zand op een vorstvrije plek.

Chioggia bietjes

Gele bietjes

Bull's blood

Crapaudine bietjes

Beets in the mix

Rode bietjes
