° Voor wie zijn de zaden bestemd?
Onze zaden zijn geschikt voor verkoop aan hobby tuinders. 
° Ik heb geen of weinig ervaring met moestuinieren en twijfel of ik het wel zal kunnen.
Vergeet even alle moestuinstoefers van de wereld en besef dat moestuinieren voor iedereen stapsgewijs proberen en al doende leren is. Op de website en op de zaadzakjes vind je tekst met de nodige uitleg over het zaaien, het verzorgen van de plant en het oogsten. Hou in gedachten dat een volleerde moestuinier niet bestaat en dat een jaar waarin alle teelten slagen ook nog nooit iemand is overkomen ;-) You can do this!
° Zijn alle zaden biologische geteeld?
Nee, helaas is dit nog niet het geval. Alle rassen die op de markt biologisch beschikbaar zijn, werden ook biologisch aangekocht. Alle zaden die we zelf opkweken zijn per evidentie ook biologisch geteeld. We zijn echter streng voor chemisch gecoate zaden, die verkopen wij zeker niet. Een enkele rassen hebben een 100% organische coating van mycorrhiza, toegelaten in de biologische landbouw.

° Hoeveel zaden zitten er in een zakje?
Omdat zaadjes na verloop van tijd verminderen in kiemkracht kiezen wij ervoor om zaadjes in kleinere hoeveelheden te verkopen, dat wil zeggen volgens de voedselbehoefte van een gezin gedurende een seizoen. Hobbytuinders met kleinere moestuinen hebben minder baat bij grote hoeveelheden zaden en zijn vooral gediend met kiemkrachtig zaad. De proporties kunnen soms variëren naargelang de zeldzaamheid van de zaden. Heb je opmerkingen over de hoeveelheden, contacteer ons dan via kweek.gent@gmail.com.

° Hoe lang zijn mijn zaadjes houdbaar en hoe bewaar ik ze het beste?
Alle zaadjes zijn na aankoop minstens 2 jaar kiemkrachtig. Bewaar ze op een koele, droge plaats en vermijd grote temperatuurwissels. De zaden bewaren nog langer in een een plastic zakje in de (no-frost) diepvries. Sommige zaadjes bewaar je standaard in de vriezer. Dit staat telkens aangegeven op de zaadzakjes.
° Verkoopt u nog plantgoed?
Dit jaar (2022) kunt u voor de verkoop van KWEEK-plantgoed terecht op de grote plantenbeurzen in Vlaanderen: Beervelde, Kamlthout en Hex. Voor meer info: zie pagina 'plantenverkoop 2022'.

Recently viewed