Kwekerij kweek

KWEEK is een kleinschalige biologische kwekerij uit Drongen (Gent) die werkt aan de selectie en vermeerdering van eetbare planten voor hobbytuiniers.

Je kunt bij KWEEK jaarrond op de webshop terecht voor een uniek assortiment zaden, plantenvoeding en tuinmateriaal. In het voorjaar biedt KWEEK ook biologisch plantgoed aan op markten en tuinbeurzen.

Wie is KWEEK?

Kwekerij KWEEK is een project van Heleen Calcoen & partner Jan Achtergael. Na een opleiding biologische landbouw en een intens stagetraject bij kwekerij 'De Nieuwe Tuin' droomde ik van een eigen kwekerij. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik elke dag doe wat ik niet niét kan doen.

Plantgoed

KWEEK specialiseert zich in de opkweek van plantgoed geschikt voor in de moestuin (groenten, kruiden en bloemen). Voor u en moeder aarde wensen wij enkel het beste. Alle plantgoed is daarom biologisch gecertificeerd, en opgekweekt met een minimaal gebruik van turf en plastic. We maken uitsluitend gebruik van plantaardige meststoffen zoals zeewier, lavameel en suikerrietmelasse.

Zaadgoed

KWEEK legt zich toe op de vermeerdering van moestuinzaden voor hobbytuinders. Ons aanbod omvat een mengeling van eigen gekweekte zaden, zaden van organische kwaliteit, biologisch en conventioneel gekweekte zaden. Ons aanbod is op maat van onze klimaatzone en is een ode aan de biodiversiteit van de plantenwereld.